Domů (hlavní stránka)   |    Mapa stránek   |    Podmínky použití   |    Country: Czech Republic | Česká republika > Změnit zemi      
 

Domů (hlavní stránka) > Stravování > FAQ
10 zlatých zásad správného fritování!

1. Při smažení/fritování hranolků nebo jiných předsmažených bramborových výrobků použijte dostatečné množství oleje. Ideální poměr je 10 jednotek oleje na 1 jednotku hranolků.

2. Před smažením/fritováním výrobky nerozmrazujte. Smažte/fritujte pouze zmrazené hranolky; absorbují totiž během smažení/fritování méně tuku, a budou proto křupavější a chutnější.

3. Každou porci hranolků smažte/fritujte pouze jednou. Při opakovaném smažení/fritování hranolky absorbují tuk a ztrácejí křupavost.

4. Dodržujte pokyny ohledně doby smažení/fritování, které jsou uvedeny na obalu.

5. Smažte/fritujte hranolky při teplotě 175 °C. Při smažení/fritování několikrát protřepejte košík, aby se všechny hranolky propekly rovnoměrně.

6. Mezi smažením/fritováním několika porcí hranolek fritézu nevypínejte. Pouze snižte teplotu na 150 °C.

7. Pravidelně vyměňujte olej ve fritéze.

8. Nesmažte/nefritujte hranolky v oleji, který se používá pro smažení/fritování jiných výrobků, například ryb či hamburgerů.

9. Když jsou hranolky usmažené okapejte jemně z košíku olej.

10. Hotové  hranolky podávejte  ihned po smažení/fritování, nejlépe nesolené tak, aby si každý přidal sůl podle vlastní chuti.